המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים יחד קמח שמרים וסוכר. מוסיפים חלב וביצים ומתחילים ללוש לישה איטית לאיחוד החומרים. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
מוסיפים קוביות חמאה עד שהן נטמעות בבצק וממשיכים ללוש עוד כמה דקות. מעלים את מהירות המיקסר למקסימום, ולשים עד שהבצק מתנתק מהדפנות, ועוצרים את פעולת המיקסר.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים לכדור. מקמחים קערה, מניחים את כדור הבצק, מפזרים מעט קמח, מכסים ומתפיחים כ-90 דקות במקרר.
הכנת המילוי: מבשלים את שיני השום עם החמאה, השמן, הדבש ועשבי התיבול על אש קטנה כ-30 דקות, עד לריכוך מלא של השום.
טוחנים בעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון למחית גסה.
הרכבת הלחם: מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן 25*50 ובעובי ½ ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים גבינה מגוררת ובזיליקום. בעזרת גלגלת פורסים את הבצק ל-5 רצועות של 10*25 ומניחים אחת על השנייה.
פורסים את הרצועות לפרוסות ברוחב 5 ס"מ ומניחים בתבנית.
מתפיחים כמעט עד הכפלת נפח, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0