המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לקערת מיקסר עם וו לישה שופכים את כל החומרים.
לשים במהירות בינונית למשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק חלק. הבצק מתגבש מהר מאוד וזה בסדר, אך יש להמשיך את הלישה עד תום הזמן.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דק'.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מעצבים כל חלק לכיכר בצורה הרצויה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מכסים את הבצק במגבת לחה או ניילון נצמד ומשאירים אותו לתפוח במקום חמים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת לחות.
לפני האפייה מברישים מעט מים מעל פני הכיכרות.
מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות ומכניסים את הלחם לאפייה למשך כ-50 דקות או עד שהלחם מקבל קרום זהוב.
מוציאים את הלחם מן התנור, משחררים מהתבנית, מניחים על גבי רשת ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות ב-180 מעלות. מוציאים ומשאירים על הרשת לצינון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0