מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 3
0 דקות
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
0 דקות
הכנת הפלפלים:
שלב 5
0 דקות
לחצות את הפלפלים ולהניח בתבנית אפייה כשגבם מופנה מעלה. לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן את הפלפלים ולהסיר את הקליפה. לחתוך לרצועות ולהניח בקערה.
שלב 6
0 דקות
הכנת הגבינה:
שלב 7
0 דקות
לחתוך את הגבינה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב ס"מ.
שלב 8
0 דקות
הכנת הלחמים:
שלב 9
0 דקות
חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת חמישית-שישית מרצועות הפלפלים ומניחים כמות דומה של מלבני גבינה בולגרית מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.
שלב 10
0 דקות
לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם תנור לחום 220 מעלות ולחמם את האבנים לפחות לעשרים דקות
שלב 11
0 דקות
להניח את הלחם על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כעשר דקות או עד שהלחם משחים. (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט ולאפות בתבנית רגילה).
שלב 12
0 דקות
לצנן ולהגיש.
שלב 1
מתוך
12
הכנת הבצק:
שלב 2
מתוך
12
מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 3
מתוך
12
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
שלב 4
מתוך
12
הכנת הפלפלים:
שלב 5
מתוך
12
לחצות את הפלפלים ולהניח בתבנית אפייה כשגבם מופנה מעלה. לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן את הפלפלים ולהסיר את הקליפה. לחתוך לרצועות ולהניח בקערה.
שלב 6
מתוך
12
הכנת הגבינה:
שלב 7
מתוך
12
לחתוך את הגבינה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב ס"מ.
שלב 8
מתוך
12
הכנת הלחמים:
שלב 9
מתוך
12
חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת חמישית-שישית מרצועות הפלפלים ומניחים כמות דומה של מלבני גבינה בולגרית מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.
שלב 10
מתוך
12
לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם תנור לחום 220 מעלות ולחמם את האבנים לפחות לעשרים דקות
שלב 11
מתוך
12
להניח את הלחם על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כעשר דקות או עד שהלחם משחים. (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט ולאפות בתבנית רגילה).
שלב 12
מתוך
12
לצנן ולהגיש.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0