המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים במיקסר את כל המרכיבים פרט לחמאה ולשים 6 דקות.
מטמיעים פיסות חמאה רכה עד שהיא נבלעת בבצק.
מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ולשים כ-2 דקות נוספות עד שהבצק מתנתק מדפנות ובסיס הקערה.
מתפיחים בטמפ' חדר. בצק זה שמן יחסית ולא ניתן לצפות לתפיחה משמעותית - 80% התפחה זה בסדר גמור.
משמנים בנדיבות רבה בעזרת מברשת שערות תבנית קוגלהוף או כל תבנית אחרת בעלת ארובה. רצוי לשמן בנדיבות יתרה באזור הארובה, שם יש לבצק נטייה להידבק.
שופכים לתבנית את כוס הסוכר עם הקינמון ומטים את התבנית לכל צד, כך שהסוכר יצפה את כל דפנותיה כולל הארובה.
מחלקים את הבצק לכ-50 כדורים, משטחים וממלאים כל כדור בכמה כדורי קליק או מטבעות שוקולד סוגרים לכדור.
מניחים בתבנית את הכדורים במרווחים קטנים, מכוסה בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב, כמעט עד שמכפיל את הנפח.
אופים כ-35 דקות עד הזהבה.
מצננים מס' דקות והופכים על צלחת הגשה.
ניתן להחליף את הקליק ב-3 חבילות מטבעות שוקולד. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0