המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערת המיקסר את קמח השמרים והסוכר. מוסיפים את החמאה הרכה ואת המים בהדרגה, תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית. ממשיכים ללוש במשך כ-7 דקות. בתום הלישה הבצק דביק, אך נמשך מהדפנות ומתאסף ברובו ככדור מסביב לוו הלישה.
זורים מעט קמח על הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 70 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו, ויהיה רך מאוד ופחות דביק.
לשים מעט בידיים את הבצק על משטח מקומח קלות. להשתדל להוסיף מעט קמח ככל האפשר, רק כמה שנחוץ כדי לאפשר לישה נוחה.
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, ומניחים על נייר אפייה בתבנית. משטחים מעט את הכדורים באצבעות.
מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.
מברישים את הלחמניות שתפחו בחלב וזורים מעט שומשום או פרג.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200°, כ-30 דקות, או עד שהלחמניות ישחימו מעט.
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0