המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים את כל חומרי הבצק ורק בסוף מוסיפים את השמן. לשים טוב עד לקבלת בצק נוח ורך. מכסים את הקערה בשקית נילון ועל זה מגבת.
מתפיחים את הבצק למשך שעה.
לאחר שעה מעבדים את הבצק ומתפיחים לעוד חצי שעה
בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי:
מטגנים בסיר עם שמן את הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר ומערבבים (לפתוח את הבשר שלא יהיו גושים) עד מתבשל היטב.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את התיבול ומערבבים.
מבשלים כרבע שעה, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזליה הקצוצה.
כשהמילוי מוכן מסננים את הנוזלים במסננת.
קורצים כדורים מהבצק, מרדדים כל כדור לעלה ומניחים באמצע מילוי. סוגרים את הקצוות ומגלגלים לכדור חלק.
מנחים על תבנית עם נייר אפייה, מברישים על הלחמניה ביצה ועל זה מפזרים שומשום. ניתן לפזר פרג או גרנולה.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהלחמניות מזהיבות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0