המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את כל החומרים היבשים ואח"כ מוסיפים את הרטובים. לשים 10 דקות לבצק מעט דביק, אך נוח לעבודה. מכסים להתפחה של שעה עד שעה וחצי ובינתיים מכינים את המילוי.
מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, מוסיפים גזר ופטריות וממשיכים לערבב. מוסיפים את הטחון מן הצומח ומפוררים אותו במחבת, מוסיפים תבלינים עם מעט מאוד מים ומבשלים מעט עם מכסה סגור, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לוקחים את הבצק לאחר ההתפחה ומורידים בעדינות את הנפיחות, לוקחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג, משטחים מעט ויוצרים גומה, ממלאים בכף או שתיים מילוי וסוגרים.
ולחלק הכי חשוב מאפייה מחממים תנור ל- 200 מעלות, ורגע לפני שמכניסים את המגש לתנור, שמים מתחתיו מגש מלא במים וקוביות קרח כדי לשמור על לחות הלחמניות.
אופים את הלחמניות 5 דקות
לאחר מכן מוציאים את המגש עם המים ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות לאפייה נוספת של 20 דקות, עד להזהבה. הקרח שומר שהבצק לא יתקשה מידיי מבחוץ ואופה אותן מבפנים ממש כמו במאפייה!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0