המתכון הזה נוצר עבור 25 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: לשים במיקסר את הקמח, שמרים, 5 כפות סוכר, 1 כף מלח, 1/2 כוס שמן ו-1/2 2 כוסות מים (לבצק. בטמפרטורת החדר. 600 מ"ל)) 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).
מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של שעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
להכנת המלית: מחממים מחבת עם 1/2 כוס שמן זית ומטגנים את קוביות החציל עד הזהבה כ-5 דקות.
מתבלים במלח ומניחים בצד.
מוסיפים עוד שמן ומטגנים את הבצל ומזהיבים אותו מעט, מוסיפים את הבשר ומטגנים רק עד שהוא משנה את צבעו.
מוסיפים את השום, תבלינים, סילאן ורוטב פרפקטו, (אם רוצים תוספת חריפות ניתן להוסיף חצי פלפל צ'ילי קצוץ) מתבלים ומעבירים לקערה לצינון.
להכנת הלחמניות: אחרי ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 70 גרם כ"א. כל חלק מכדדררים לכדור.
משטחים כל כדור לפיתה, מניחים את המילוי בקצה העיגול, בצד השני יוצרים בעזרת סכין חתכים ומקפלים ל-2.
בעזרת מזלג מהדקים את הקצוות ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מורחים את הלחמניות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.
אופים כ-12-15 דקות או עד הזהבה.
מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 6