המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים בסיר את המים, שמן ומלח.
מוסיפים את קמח המצה ומערבבים נמרצות, מורידים מהאש.
מוסיפים 4 ביצים אחת-אחת, מערבבים היטב בין ביצה לביצה.
מהביצה החמישית מוציאים החוצה חצי חלמון לצלוחית קטנה, הוא ישמש אותנו למריחה.
את החלבון וחצי החלמון הנותר מוסיפים לבלילה, תוך ערבוב.
אפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת, או ליצור כדורים בגודל קצת יותר קטן מכדור טניס.
מדללים את החלמון במעט מים, ומברישים את פני הכדורים.
מי שאוכל שומשום בפסח, מוזמן לזרות קצת על כל לחמניה. מי שלא, יכול לפזר כמה גרגרי מלח גס, לא חובה.
אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-25 דקות.
מנמיכים ל-150 מעלות ומשאירים עוד כרבע שעה.
כשהלחמניות טריות וחמות, אפשר לשכוח לרגע שזה פסח.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0