המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים את הקמח לקערה. מתבלים במלח ופלפל שחור. יוצקים כוס מים רותחים, ובוחשים עד שהבצק שהתקבל נפרד מהדפנות. מצננים.
מוסיפים את הביצים, אחת אחר השנייה, תוך כדי בחישה, עד שנוצר בצק דביק.
יוצרים עם ידיים רטובות צורת כדור, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. כך עושים עם יתר הבצק.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך 30 דקות.
מוציאים ומצננים.
יוצקים למחבת שמן, ומחממים. מוסיפים את הבצל והפטריות הקצוצות, ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר הטחון, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו והופך לפירורי. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מוסיפים את הצנוברים ועלי הפטרוזיליה הקצוצים, ומערבבים. מורידים את המחבת מהלהבה.
יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל הקצוץ ופרוסות הפטריות, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל הופך מעט לזהוב.
מוסיפים את אבקת המרק, ומערבבים. יוצקים את המים החמים ומערבבים, עד שמתקבל מרקם אחיד. משפרים טעם עם מלח ופלפל שחור, ומורידים מהכיריים.
חוצים את הלחמנייה לרוחב. ממלאים בבשר הטחון, ויוצקים מעל מרוטב הפטריות. מגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0