המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתחילים עם הכנת סלט מטבוחה טעים וזריז. בסיר קטן מטגנים 2 פלפלים חריפים.
מוסיפים 4 שיני שום קלופות, פחית של עגבניות מרוסקות (ללא שום) ומלח ומאדים כ-20 דקות בערך.
מוסיפים קורט סוכר.
מערבבים 2 כפות פפריקה מתוקה עם 1/3 כוס שמן, שופכים אל הסיר ומבשלים עוד 7 דקות.
להכנת הלחמנייה: שמים בקערה את הקמח שמרים, 3 כפות סוכר, 2 ביצים, שקית אבקת אפייה, 1/3 כוס שמן, כף ערק, 1/4 2 כוסות מים פושרים וכפית מלח.
מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.
גוזרים נייר אפייה לכל לחמנייה.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.
מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים עם הנייר לשמירת צורה אחידה (טיפ מקרין גורן). אפשר לאפות את הלחמנייה במקום לטגן. הסבר בהמשך המתכון.
מקררים מעט, לאחר מכן אפשר למלא בתפוחי אדמה, ביצה קשה, זיתים ולימון כבוש.
ללחמניות אפויות בתנור: מניחים את כל מצרכי הבצק ומעבדים עד יצירת בצק רך ואחיד. אם הבצק יבש אפשר להוסיף עד חצי כוס מים.
מתפיחים פעמיים, כ-120 דקות.
מניחים נייר אפייה שלם על תבנית.
מרדדים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים.
פותחים כל עיגול במערוך ומגלגלים ללחמנייה, מניחים על הנייר ומתפיחים, כ-30 דקות.
מברישים כל לחמנייה בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות, עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1