המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים את המים השמן והמלח לסיר גדול, ומביאים לרתיחה.
בתחילת הרתיחה מוסיפים את קמח המצה ומערבבים כשזה עדיין על האש, עד אשר אין זכר לקמח מצה - והעיסה נעשית גושית ולא דביקה. מכבים את האש.
מניחים לעיסה להתקרר, כחצי שעה במנוחה.
מחממים את התנור על חום של 200 מעלות.
חוזרים לעבוד עם העיסה: שוברים ביצה ומערבבים, עוד ביצה ושוב מערבבים. זה מתחיל להיות קשה בערבוב אבל זה בסדר, כך עד סיום 6 הביצים.
מוסיפים את הסוכר והאגוזים, ומערבבים שוב.
קורצים מהעיסה לפי הגודל הרצוי, כל אחד בבחירתו הוא, ויוצרים כדורים, או צורה של לחמנייה. מסדרים בתבנית במרווחים כדי שלא יידבקו אחד לשני.
מכניסים את התבנית לתנור, ומורידים את החום ל-170 ואופים כ-30 דקות.
מורידים שוב את חום התנור ל-140, ואופים כ-25 דקות נוספות.
מוציאים, ואם זה לא נחטף ישר מהתבנית, שומרים בכלי סגור. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0