המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם וו לישה ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל המעבד.
מוציאים למשטח מקומח ולשים שלוש דקות לפחות (זה חשוב!).
מניחים להתפחה בקערה משומנת.
קולים את הצנוברים במחבת יבשה ומעבירים לקערה.
יוצקים שמן למחבת ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה יפה לפחות 10 דקות, ועדיף 15 דקות. בוחשים מדי פעם. כשהבצלים שחומים מסירים מהאש ומצננים מעט.
מערבבים אל תוך הבצלים שהצטננו את כל חומרי תערובת הבשר.
בינתיים מחממים תנור אפייה לחום מקסימלי, 250 מע"צ (זה חשוב! המאפים צריכים להיכנס לתנור כשהוא בפול ווליום!).
כשהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לעשרים כדורים.
מרדדים כדור על משטח מקומח לאליפסה דקה באורך 15 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ בערך. מברישים במעט שמן זית ומשטחים על האליפסה כף גדושה מתערובת הבשר. התערובת צריכה להגיע עד חצי ס"מ מהשוליים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
ממשיכים כך עד שיש על התבנית כמה מאפים שרוצים.
מכינים מאפים גם מיתר הבצק והתערובת, ואותם מקפיאים, כשריבועי נייר אפייה מפרידים ביניהם.
אופים את הלחמעג'ון בתנור לוהט במשך 10-15 דקות, עד ששולי המאפה משחימים.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם סלט וטחינה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0