המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים לימונים לכבישה: חורצים 4 חתכים עמוקים בצורת איקס בכל לימון, אבל מקפידים להשאיר אותם מחוברים לבסיסם. מכניסים לתוך החתכים מלח גס, סוגרים ומחזירים כל לימון לצורתו השלמה.
מסדרים בצנצנת מתאימה (עם סגירה הרמטית) את הלימונים המומלחים כך שיהיו צמודים אחד לשני, כמעט דחוסים. מניחים מעליהם משקולת וסוגרים.
מניחים בצד ליומיים-שלושה. במהלכם הלימונים יפרישו נוזלים.
לאחר יומיים שלושה: יוצקים לצנצנת מיץ לימון נוסף עד לכיסוי הלימונים ומכסים בשמן זית כדי ליצור שכבת שמן אוטמת מעל. סוגרים היטב.
מניחים בצד לפחות חודש-חודשיים לפני השימוש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0