המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערית שמרים, סוכר וממיסים בתערובת של חלב ומים. מניחים בצד לתסיסה.
בינתיים מעבירים לקערת מערבל מזון עם וו לישה קמח, מוסיפים מלח וחמאה, ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים ביצה ויוצקים את תערובת השמרים. ממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
מתפיחים את הבצק במשך כ- 30 דקות, עד להכפלת הנפח.
מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה, מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בגודל 35×40 ס"מ.
מכסים את הבצק עד שלב המילוי.
מניחים את קוביות החציל על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת.
יוצקים לקערית, מערבבים את השמן ומוסיפים רוטב סויה, הסוכר, עלי התימין והשום הכתוש. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
מברישים את החצילים בתערובת.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות, או עד שהחצילים זהובים ורכים. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן.
מוסיפים למחבת עם שומן אווז חם את הבצל ומטגנים אותו עד שמתחיל לקבל גוון זהוב. מוציאים מחצית מהבצל המטוגן ומניחים בקערית.
מוסיפים למחבת את הכבדים, ומתבלים במלח ובפלפל שחור. יוצקים על הכבדים את הדבש. מטגנים במשך כ- 3 דקות בכל צד. יש לשים לב לא לייבש את הכבדים.
טוחנים במעבד מזון את הכבדים עם רצועות של 2 בצלים, החציל והביצים הקשות. לטעום ולשפר טעם עם תיבול של מלח ופלפל.
יוצרים במלבן הבצק חתכים אלכסוניים באורך 8 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ זה מזה, משני הצדדים לכל האורך.
מורחים לאורך מרכז המלבן את מילית הכבד. מעל מסדרים את קוביות החצילים, ומעל מפזרים את הבצל המטוגן שהיה בקערית.
מקפלים פנימה את משולש הבצק מהחלק העליון והתחתון ומתחילים לקלוע, רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה, עד שמסיימים.
מניחים את המאפה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים להתפחה נוספת במשך כ-30 דקות.
מורחים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט מלח גרוס. מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, או עד שהמאפה זהוב.
מוציאים מהתנור. פורסים לפרוסות ומגישים חם. בתאבון.....
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0