המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים מעט שמן במחבת רחבה, ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה, עד לקבלת גוון זהוב.
מוסיפים למחבת את השום הכתוש, מערבבים ערבוב קצר, ומוסיפים את פרוסות הפטריות. מתבלים בפפריקה מתוקה. מטגנים במשך כשלוש דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים למחבת את נתחי חזה העוף. ממשיכים לטגן עד שחזה העוף משנה את צבעו.
מוסיפים למחבת את רצועות הכרוב. לאחר כשלוש דקות של טיגון, מוסיפים את רוטב הברביקיו וכן מתבלים בתבלין לגריל עוף, מלח ופלפל שחור.
מערבבים תוך כדי טיגון, עד שהתבלינים נטמעים היטב בתערובת. מורידים את המחבת מהכיריים.
מניחים לתערובת להצטנן במשך כעשר דקות.
מושחים את דפנות התבנית בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית.
חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית, ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על בסיס התבנית. כך קיבלנו שהדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק עלים.
ממלאים את הבסיס בתערובת נתחי העוף והירקות, ומיישרים את התערובת.
פורסים רצועות דקות מהבצק, ומניחים על המלית לאורך ולרוחב בצורת שתי וערב.
מורחים את רצועות הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור, וממתינים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0