לחצת על קישור של צד שלישי ואתה עומד לעזוב את דף האינטרנט bishulim.il. אנא שים לב שאין לנו שליטה על פלטפורמות צד שלישי אלה ואיננו תומכים או מקבלים כל אחריות או חבות לגביהן, לרבות התוכן שלהן או הפונקציות שלהן. לכן, האינטראקציה שלך עם פלטפורמות אלה היא על אחריותך בלבד. איננו מקבלים אחריות על פלטפורמות צד שלישי אלה ועל התנאים וההגבלות שלהן. מידע נוסף בתנאי השימוש שלנו כאן
אפשר סרטונים
מאפה בריוש במילוי תפוחי עץ וקינמון
(1)
180 דקות
בינוני
מתכונאי/ת: ליהי עראסי
עוגת תפוחים חגיגית ומרשימה: הריח של המאפה המופלא הזה יביא אליכם את כל השכונה.
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, חלב, ביצים וחמאה רכה, כ- 5 דקות לקבלת בצק רך.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק.
שלב 3
0 דקות
אוספים את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים לקערה משומנת.
שלב 4
90 דקות
מכסים במגבת ומתפיחים כ-90 דקות או עד להכפלת הנפח כמעט.
שלב 5
0 דקות
מכינים את המלית: מחממים סוכר חום וחמאה עד קבלת תערובת אחידה ומצננים היטב. מוסיפים קינמון ומערבבים.
שלב 6
5 דקות
מכינים את הקרמבל: מערבבים 50 גרם סוכר חום, 60 גרם קמח, ו-60 גרם חמאה בעזרת קצוות האצבעות עד לקבלת פירורים בגודל לא אחיד, עוטפים בניילון ושומרים במקפיא.
שלב 7
0 דקות
ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35*40 ס"מ, מורחים אותו בתערובת הקינמון, מפזרים תפוחים ופירורי קרמבל. מהדקים/מדביקים את תפוחי העץ והקראמבל.
שלב 8
0 דקות
חותכים את העלה לחמש-שש רצועות ברוחב 5 ס"מ, מהדקים/מדביקים שוב את תפוחי העץ והקראמבל.
שלב 9
0 דקות
מגלגלים רצועה אחת כמו שבלול. מניחים אותו באמצע התבנית. מגלגלים רצועה שנייה סביב השבלול וכך ממשיכים הלאה למילוי התבנית כולה. בינתיים הבצק תופח. מתקבל מאפה בצורת שושנה.
שלב 10
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 11
40 דקות
אופים את המאפה במשך 40 דקות או עד שהוא זהוב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.
שלב 1
מתוך
11
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, חלב, ביצים וחמאה רכה, כ- 5 דקות לקבלת בצק רך.
שלב 2
מתוך
11
מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק.
שלב 3
מתוך
11
אוספים את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים לקערה משומנת.
שלב 4
מתוך
11
מכסים במגבת ומתפיחים כ-90 דקות או עד להכפלת הנפח כמעט.
שלב 5
מתוך
11
מכינים את המלית: מחממים סוכר חום וחמאה עד קבלת תערובת אחידה ומצננים היטב. מוסיפים קינמון ומערבבים.
שלב 6
מתוך
11
מכינים את הקרמבל: מערבבים 50 גרם סוכר חום, 60 גרם קמח, ו-60 גרם חמאה בעזרת קצוות האצבעות עד לקבלת פירורים בגודל לא אחיד, עוטפים בניילון ושומרים במקפיא.
שלב 7
מתוך
11
ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35*40 ס"מ, מורחים אותו בתערובת הקינמון, מפזרים תפוחים ופירורי קרמבל. מהדקים/מדביקים את תפוחי העץ והקראמבל.
שלב 8
מתוך
11
חותכים את העלה לחמש-שש רצועות ברוחב 5 ס"מ, מהדקים/מדביקים שוב את תפוחי העץ והקראמבל.
שלב 9
מתוך
11
מגלגלים רצועה אחת כמו שבלול. מניחים אותו באמצע התבנית. מגלגלים רצועה שנייה סביב השבלול וכך ממשיכים הלאה למילוי התבנית כולה. בינתיים הבצק תופח. מתקבל מאפה בצורת שושנה.
שלב 10
מתוך
11
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 11
מתוך
11
אופים את המאפה במשך 40 דקות או עד שהוא זהוב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 1