המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים את חומרי הבצק במיקסר ונותנים לבצק לנוח בין 45 דק' לשעה ורבע.
מטגנים את הצנוברים במחבת ללא שמן, עד להשחמה (לא לשרוף), מסירים את הצנוברים.
מוסיפים שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים. כשהבשר מוכן וכל הנוזלים שלו צומצמו, מוסיפים את הצנוברים ורסק עגבניות. מטגנים עוד כמה דקות ומוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם, ובסוף מוסיפים את הפטרוזילה הקצוצה.
כשהתערובת תתקרר לוקחים את הבצק ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס ומרדדים בקצת קמח על השיש. לוקחים כף מהבשר כשהוא קר, מניחים על הבצק המרודד. סוגרים את הבצק על הבשר, מהדקים את קצוות הבצק במזלג ועושים חורים למעלה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות, כ-30 דקות, בינתיים מכינים את רוטב הטחינה ומגישים עם הטחינה מלמעלה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0