המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
המילוי: מגלענים את הזיתים וקוצצים היטב. מערבבים את כל חומרי המילוי למסה אחידה.
הבצק: מניחים במיכל מעבד המזון קמח ומלח. מעבדים 2 שניות, מוסיפים את השמנים ואת מיץ התפוזים ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק סביב הלהב. הבצק יהיה רך, שמן ולא אחיד.
מוציאים מהמעבד, לשים 3 פעמים בלבד ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
הרכבת המאפים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח למלבן דק של 35x20 ס"מ.
מורחים מחצית מהמילוי על שני שלישים מהעלה, כך ששליש ממנו לאורכו נותר חשוף. מקפלים בעדינות את החלק הנקי מעל המילוי, ואח"כ מקפלים שוב על השליש הנותר.
מעבירים את המאפה לתבנית והופכים כך שהקפל כלפי מעלה. לוחצים על המאפה קצת ומשטחים אותו, כך שרוחבו יהיה כ-7 ס"מ.
חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה. מברישים את המאפים בחלמון ומפזרים קצח בנדיבות.
מכניסים לתנור ואופים כ-60 דקות עד שישחים יפה.
הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל. אם משתמשים במיונז קנוי להוסיף מעט לימון וחרדל.
ההגשה: חותכים את המאפים לפרוסות של 2 ס"מ ומגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם רוטב בצד.
אם מגישים את המאפים אחרי יותר מ-3 שעות לאחר האפייה, יש לחמם מעט. אפשר להקפיא בעודם טריים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0