מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפשירים אותו. מניחים את עלה הבצק על תבנית אפייה עגולה, שתחתיתה ודפנותיה משומנות בחמאה. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה.
שלב 2
3 דקות
אופן הכנת את האגסים: במחבת גדולה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר החום וממיסים. לשים לב לא להפוך לקרמל. מוסיפים למחבת את טבעות הכרישה ופלחי האגסים ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט. יוצקים את רוטב הבלסמי, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומניחים בצד לצינון .
שלב 3
0 דקות
הכנת הבלילה: מוסיפים לקערית את מערבבים השמנת המתוקה, הביצים הטרופות, שיני השום הכתוש, עלי הנענע הקצוצים דק. מתבלים מלח ופלפל שחור טחון ומערבבים, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
שלב 4
0 דקות
הרכבת הקיש והאפייה: מפזרים על הבצק את גבינת הרוקפור המפוררת. מניחים מעל את פלחי האגסים וטבעות הכרישה. יוצקים מעל את הבלילה, ומפזרים גבינת הקשקבל והאגוזים הגרוסים.
שלב 5
40 דקות
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות עד שפני המאפה מקבל גוון זהוב.
שלב 1
מתוך
5
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפשירים אותו. מניחים את עלה הבצק על תבנית אפייה עגולה, שתחתיתה ודפנותיה משומנות בחמאה. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה.
שלב 2
מתוך
5
אופן הכנת את האגסים: במחבת גדולה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר החום וממיסים. לשים לב לא להפוך לקרמל. מוסיפים למחבת את טבעות הכרישה ופלחי האגסים ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט. יוצקים את רוטב הבלסמי, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומניחים בצד לצינון .
שלב 3
מתוך
5
הכנת הבלילה: מוסיפים לקערית את מערבבים השמנת המתוקה, הביצים הטרופות, שיני השום הכתוש, עלי הנענע הקצוצים דק. מתבלים מלח ופלפל שחור טחון ומערבבים, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
שלב 4
מתוך
5
הרכבת הקיש והאפייה: מפזרים על הבצק את גבינת הרוקפור המפוררת. מניחים מעל את פלחי האגסים וטבעות הכרישה. יוצקים מעל את הבלילה, ומפזרים גבינת הקשקבל והאגוזים הגרוסים.
שלב 5
מתוך
5
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות עד שפני המאפה מקבל גוון זהוב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0