המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוציאים את הבצק מהמקרר, ומפשירים אותו. מניחים את עלה הבצק על תבנית אפייה עגולה, שתחתיתה ודפנותיה משומנות בחמאה. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודפנותיה.
אופן הכנת את האגסים: במחבת גדולה ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר החום וממיסים. לשים לב לא להפוך לקרמל. מוסיפים למחבת את טבעות הכרישה ופלחי האגסים ומקפיצים במשך כ-3 דקות, עד שהכרישה מתרככת מעט. יוצקים את רוטב הבלסמי, ומתבלים במלח ופלפל שחור. מערבבים ומניחים בצד לצינון .
הכנת הבלילה: מוסיפים לקערית את מערבבים השמנת המתוקה, הביצים הטרופות, שיני השום הכתוש, עלי הנענע הקצוצים דק. מתבלים מלח ופלפל שחור טחון ומערבבים, עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
הרכבת הקיש והאפייה: מפזרים על הבצק את גבינת הרוקפור המפוררת. מניחים מעל את פלחי האגסים וטבעות הכרישה. יוצקים מעל את הבלילה, ומפזרים גבינת הקשקבל והאגוזים הגרוסים.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ-180 מעלות, ואופים במשך כ-40 דקות עד שפני המאפה מקבל גוון זהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0