המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק - שמים במיקסר קמח וסוכר, ומערבבים. מוסיפים ביצים, שמן, מים פושרים ומלח, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ותפוח.
עוטפים בשמן, ועוטפים בבד או בניילון נצמד בערך ל-40 דקות לתפיחה.
לאחר מכן, לשים שוב ומתפיחים עוד חצי שעה.
3 אופציות להכנת החציל - קלוי על האש | מטוגן כפרוסות וקצוץ | אפוי בתנור. מניחים בקערה את פנים החציל, או את הפרוסות המטוגנות, ושומרים בצד.
להכנת המלית - טגנים בצל קצוץ עד שקיפות, מוסיפים את הבשר, ומטגנים עם התבלינים.
מחלקים את הבצק לשניים, פותחים לשני מלבנים, ומפזרים פרוסות חציל מטוגן או חציל קלוי, מפזרים מעט מלח, מוסיפים את הבשר המטוגן, סוגרים לגלילות.
מורחים בביצה, ומפזרים שומשום וקצח ומניחים בתבנית משומנת מרופדת.
מתפיחים את הגלילות עד הכפלת גודלן.
אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שהן נאפות ומזהיבות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0