המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות.
הכנת המילוי: קוצצים את עלי המנגולד (החלק הירוק) ממש ממש גס, ואת הגבעולים פורסים דק. מטגנים את הבצל ואת הגבעולים בשמן זית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים בעדינות כ-2 דק'. מתבלים במלח ובפלפל. מכבים את האש ומקררים. מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת.
הכנת המאפה: שמים בקערה את החלב, הביצים, השמן, אגוז המוסקט, מלח ופלפל. טורפים לבלילה אחידה.
משמנים בשמן זית תבנית חסינת חום 24*30 או עגולה בקוטר 26 ס"מ. מניחים עליה שני דפי פילו כך ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית, ומורחים אותם בשמן זית.
משאירים עוד שני דפי בצק שלמים בצד ואת שאר הדפים קורעים ביד לרצועות. לוקחים מחצית מכמות הדפים הקרועים, שתיים שלוש רצועות בכל פעם, טובלים בתערובת הביצים ומניחים אותן מקומטות לכדי כדורים על הבצק הפרוס שבתבנית.
מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד ועליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
טובלים את שאר דפי הבצק הקרועים שוב שתיים - שלוש רצועות בקערת תערובת הביצים ומניחים במקומט על המילוי, את שאר תערובת הביצים שומרים לסוף.
מכסים את התבנית בעזרת 4 דפי הבצק הנותרים ותוחבים את שולי הבצק העליון אל פינות הבצק התחתון שבתבנית. מורחים את פני המאפה בשמן זית, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים ומפזרים עליו את פירורי הלחם.
אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה נעשים שחומים ופריכים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0