המתכון הזה נוצר עבור 14 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפשירים את דפי הפילו לילה לפני האפייה במקרר.
להכנת המלית מבשלים את הצימוקים עם הסוכר, מוסיפים מיץ לימון, מים רותחים ואגוזים. מערבבים עד רתיחה ומורידים מהגז. מצננים.
להרכבת המאפים - מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים על משטח עבודה כוס שמן ומברשת להפרדת הדפים.
מפרידים דף ומברישים אותו בשמן.
מחלקים את הדף לארבעה מלבנים.
מניחים בכל קצה של מלבן כף מהמלית ומקפלים למשולש אחד.
מברישים את המשולש בשמן ומניחים בתבנית אפייה.
ממשיכים באותו האופן את שאר דפי הפילו.
אופים כ-20 דקות.
להכנת הסירופ - מחממים בסיר 3 כוסות סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 1 כוסות מים, מיץ מחצי לימון ומאה גרם פיסטוקים טחונים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומצננים.
טובלים את המאפים בסירופ ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0