המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבדים במעבד מזון את הקמח עם הסוכר והמלח, מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את השמן ומעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש לפרורים גסים ולחים
אוספים את כל הבצק לגוש אחד גמיש, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך שעה לפחות.
יוצקים למחבת שמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ומערבבים. מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מורידים מהכיריים, ומוסיפים את קוביות הכבד, הפטרוזיליה והצנוברים. מתבלים במלח, בהרט, מעורב הירושלמי והפלפל השחור, ומערבבים היטב.
מניחים לתערובת להתקרר קצת.
מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מניחים את גוש הבצק על משטח מקומח. מחלקים אותו ל-2 חלקים: האחד - שליש והשני - שני שליש.
מרדדים את הבצק הגדול לעלה בעובי אחיד של 7 מילימטר, ומניחים בכלי לאפיית פאי, המרופד במרגרינה ומעט קמח. מהדקים את הבצק לתחתית הכלי והדפנות.
עורמים את המילוי במרכז עלה הבצק, ומהדקים את המילוי עם כפות הידיים.
מרדדים את גוש הבצק הקטן ומניחים מעל הבשר. מהדקים את קצוות הבצק שבכלי עם הבצק שמעל הבשר, כך שנוצרת מעטפת אחת לתערובת הבשר. יש ליצור עם מזלג חורים קטנים בחלק הבצק העליון, על מנת לאפשר ניקוז האדים.
מורחים את הבצק עם ביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
מכניסים את המאפה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
מגישים חם לצד סלט ירוק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0