המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מוסיפים את חומרי הרוטב לקערית. מערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד.
יוצקים את המרינדה על נתחי חזה העוף ומשרים במשך לפחות כשעתיים.
מחממים מעט שמן טיגון במחבת. מוסיפים למחבת את נתחי חזה העוף ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שמקבלים גוון זהוב.
מסדרים את הירקות בתבנית אפייה עמוקה.
משמנים את דפנות התבנית. מתבלים ומברישים את רצועות הירקות בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מכניסים את התבנית עם הירקות לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות. הירקות לא צריכים להיות רכים, הם עוד מתבשלים בסיר.
מוציאים את התבנית מהתנור. מניחים את הירקות בשכבות על תחתית סיר משומן קלות: בתחילה מניחים שכבה של חצילים. מפזרים מעל שכבת פתיתים, מוסיפים שכבת פרוסות חצילים. מפזרים מעל נתחי חזה עוף ופתיתים. ממשיכים עם שכבת פרוסות תפוחי אדמה, מפזרים פתיתים מעל. ממשיכים עם שכבת קישואים, מפזרים מעל נתחי חזה עוף ופתיתים. מפזרים את הבצל, מפזרים מעל פתיתים וחזה עוף, ומסיימים עם שכבת פטריות.
יוצקים לשתי כוסות את ציר מרק העוף. מוסיפים את הפפריקה ובהרט לכוסות, ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את הציר מעל לפטריות.
מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאד. מכסים את הסיר במכסה, ומבשלים במשך כ-40 דק'.
לפני ההגשה הופכים על כלי הגשה שטוח, ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0