מכינים את המלית: מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על להבה בינונית וקולים בה צנוברים עם כף פפריקה עד להזהבה. מצננים.
שלב 3
0 דקות
מחממים שמן זית במחבת נקייה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת בצד.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי פירור במזלג, עד שהוא מחליף את צבעו.
שלב 5
2 דקות
מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את התבלינים, את התימין ואת רוטב הבסיס ומערבבים. מעבירים לקערה.
שלב 7
0 דקות
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הצנוברים הקלויים. מערבבים ומקררים היטב.
שלב 8
5 דקות
בזמן שהמלית מתקררת, מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק - תערובת שמרים, ביצה, מים פושרים, מלח, סוכר ושמן זית לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות (ניתן גם בידיים), עד לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע.
שלב 9
60 דקות
מניחים את הבצק מכוסה, במקום חמים, למשך כ -60 דקות, עד שיכפיל את נפחו.
שלב 10
0 דקות
מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור. מרדדים את הבצק למלבן, באורך 30 ס"מ ובעובי ½ ס"מ, כשהצלע הרחבה לכיוון שלנו.
שלב 11
0 דקות
מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. בעזרת סכין חד חורצים חריצים בחלק החשוף של הבצק, בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה. סוגרים את הרולדה לעיגול.
שלב 12
60 דקות
משמנים את התבנית ומניחים את המאפה בתוכה. מתפיחים כ- 60 דקות עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
שלב 13
0 דקות
מברישים את המאפה בחלמון מעורבב במים ומפזרים שומשום מעל.
שלב 14
35 דקות
אופים בתנור כ-35 דקות.
שלב 15
10 דקות
ב-10 הדקות האחרונות של האפייה, מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית). מגישים חם.
*מתאים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
שלב 1
מתוך
15
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 2
מתוך
15
מכינים את המלית: מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על להבה בינונית וקולים בה צנוברים עם כף פפריקה עד להזהבה. מצננים.
שלב 3
מתוך
15
מחממים שמן זית במחבת נקייה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת בצד.
שלב 4
מתוך
15
מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי פירור במזלג, עד שהוא מחליף את צבעו.
שלב 5
מתוך
15
מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
שלב 6
מתוך
15
מוסיפים את התבלינים, את התימין ואת רוטב הבסיס ומערבבים. מעבירים לקערה.
שלב 7
מתוך
15
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הצנוברים הקלויים. מערבבים ומקררים היטב.
שלב 8
מתוך
15
בזמן שהמלית מתקררת, מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק - תערובת שמרים, ביצה, מים פושרים, מלח, סוכר ושמן זית לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות (ניתן גם בידיים), עד לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע.
שלב 9
מתוך
15
מניחים את הבצק מכוסה, במקום חמים, למשך כ -60 דקות, עד שיכפיל את נפחו.
שלב 10
מתוך
15
מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור. מרדדים את הבצק למלבן, באורך 30 ס"מ ובעובי ½ ס"מ, כשהצלע הרחבה לכיוון שלנו.
שלב 11
מתוך
15
מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. בעזרת סכין חד חורצים חריצים בחלק החשוף של הבצק, בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה. סוגרים את הרולדה לעיגול.
שלב 12
מתוך
15
משמנים את התבנית ומניחים את המאפה בתוכה. מתפיחים כ- 60 דקות עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
שלב 13
מתוך
15
מברישים את המאפה בחלמון מעורבב במים ומפזרים שומשום מעל.
שלב 14
מתוך
15
אופים בתנור כ-35 דקות.
שלב 15
מתוך
15
ב-10 הדקות האחרונות של האפייה, מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית). מגישים חם.
*מתאים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0