המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מערבבים בקערה את רכיבי מלית הגבינה (את גבינת הפטה מפוררים גס).
פותחים חבילת בצק עלים מצונן של אסם על נייר האפייה.
חותכים ל-8 ריבועים, ומברישים קלות בביצה רק את השוליים של כל ריבוע (לא במרכז).
בדופן אחת של כל ריבוע יוצרים 4 חתכים ליצירת 5 פסים של בצק. חותכים רק עד לאמצע הריבוע ככה שחצי ריבוע בצק ישאר שלם.
מניחים כפית ממלית הגבינה בכל ריבוע (בחלק השלם), בוזקים מעט בזיליקום תימין מלח פלפל ומניחים פרוסת סלק (רצוי להספיג מעט את פרוסות הסלק על נייר סופג לפני).
סוגרים את פסי הבצק מעל ומהדקים היטב לדופן השנייה של הריבוע. לוחצים עם קצה של מזלג מסביב לכל ריבוע שסגרנו, להידוק ועיטור. מסדים בתבנית במרווחים של לפחות 3 ס"מ בין יחידה ליחידה (הם מאוד תופחים באפייה).
מברישים בביצה ובוזקים מעט קצח ותימין לקישוט (לא חובה).
אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
* לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-10 דקות לפני הכנת המאפה. מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0