המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את הגבעולים מהסיבים (חוטים).
חותכים לגודל של 10 ס"מ ומשרים במים ורבע כוס לימון כדי שלא ישחירו.
מערבבים את הבשר עם התבלינים ולשים היטב לתערובת אחידה.
שוטפים את הגבעולים היטב ומסננים.
לוקחים גבעול ומלבישים עליו בצורה שטוחה כמות בשר בנדיבות, ומניחים על מגש, כך עד שמסיימים להכין את כולם.
בכלי יבש, מפזרים קמח (אפשר גם לשים קמח מצה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ובכלי נפרד טורפים את הביצים עם מעט מלח.
טובלים כל חתיכה ממולאת בבשר בקמח ומניחים על מגש עד שגומרים את כולם.
מחממים שמן במחבת, טובלים כל חתיכה בביצה ומטגנים כמו שניצל משני הצדדים לצבע שחום. הופכים בזהירות על-מנת שהבשר לא יתפרק מהגבעול.
את החתיכות המטוגנות מסדרים בסיר בשכבות, מוסיפים מים עד כדי כיסוי התוכן, מטבלים במרק בצל, ומעט פלפל שחור ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש לבינוני עד נמוך ומבשלים כ 120 דקות או עד שהגבעול בשל, ומוודאים כל הזמן שיש נוזלים במצב סביר. אם חסר אז יש להוסיף.
לקראת הסוף ממיסים 2 כפות קמח במים, מוסיפים כחצי כוס מיץ לימון (אפשר יותר לפי הטעם), יוצקים לסיר, טועמים ומשפרים טעם.
ממשיכים לבשל כ 10 דק' נוספות ומכבים.
ניתן להוסיף במהלך הבישול קוביות תפוח-אדמה שיוצאים טעימים להפליא.
מגישים עם אורז לבן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0