פורסים את החצילים ולהבריש אותם ב-2 כפות שמן משני הצדדים. לסדר בתבנית ולצלות ולהשחים.
שלב 2
0 דקות
לבשל את תפוחי אדמה במים מלוחים עד שהם כמעט מוכנים. מצננים ופורסים לפרוסות.
שלב 3
0 דקות
לחמם שמן בסיר לטגן הבצל והשום, אך לא להשחים, מוציאים ושומרים בצד. לאותה מחבת להוסיף השמן והבשר הטחון ולטגן ולערבב עד שהבשר משנה צבעו ונפרד לפירורים.
שלב 4
0 דקות
להעביר לקערה, להוסיף רסק עגבניות, ביצים, בצל ושום מטוגנים ששמרנו ותבלינים.
שלב 5
0 דקות
מכינים רוטב בשמל: להמיס מרגרינה להוסיף קמח ולערבב עד שנספג במרגרינה ומתחיל לבעבע. להוריד מהאש ולהוסיף מים ואבקת מרק עוף. לערבב עד שאין גושים ולבשל תוך בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
שלב 6
0 דקות
מרכיבים מוסקה: לשים בתבנית חצי מכמות החצילים ומעל חצי מכמות תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים מעל את תערובת הבשר, מכסים בשכבת תפוחי אדמה וסוגרים בשכבת החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.
שלב 7
45 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-45 דקות, או עד שהבשמל מזהיב ומתייצב.
שלב 1
מתוך
7
פורסים את החצילים ולהבריש אותם ב-2 כפות שמן משני הצדדים. לסדר בתבנית ולצלות ולהשחים.
שלב 2
מתוך
7
לבשל את תפוחי אדמה במים מלוחים עד שהם כמעט מוכנים. מצננים ופורסים לפרוסות.
שלב 3
מתוך
7
לחמם שמן בסיר לטגן הבצל והשום, אך לא להשחים, מוציאים ושומרים בצד. לאותה מחבת להוסיף השמן והבשר הטחון ולטגן ולערבב עד שהבשר משנה צבעו ונפרד לפירורים.
שלב 4
מתוך
7
להעביר לקערה, להוסיף רסק עגבניות, ביצים, בצל ושום מטוגנים ששמרנו ותבלינים.
שלב 5
מתוך
7
מכינים רוטב בשמל: להמיס מרגרינה להוסיף קמח ולערבב עד שנספג במרגרינה ומתחיל לבעבע. להוריד מהאש ולהוסיף מים ואבקת מרק עוף. לערבב עד שאין גושים ולבשל תוך בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
שלב 6
מתוך
7
מרכיבים מוסקה: לשים בתבנית חצי מכמות החצילים ומעל חצי מכמות תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים מעל את תערובת הבשר, מכסים בשכבת תפוחי אדמה וסוגרים בשכבת החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.
שלב 7
מתוך
7
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-45 דקות, או עד שהבשמל מזהיב ומתייצב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0