המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה. מברישים בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ומעבירים לתנור ל-20 דקות, עד להזהבה.
בסיר בינוני על להבה בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל 10 דקות עד להזהבה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות נוספות. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את העגבניות המשומרות, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי. מתבלים בקורט סוכר במידה והרוטב בעל חמיצות גבוהה.
מבשלים את תפו"א במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ-12 דקות. מסננים ומועכים, מוסיפים חלב, חמאה, חצי מכמות הקשקבל, מלח ופלפל ומערבבים.
בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה צפופה של חצילים, יוצקים מעל בנדיבות רוטב עגבניות. מערבבים את הטחון מן הצומח של טבעול עם פטרוזיליה, מלח, פלפל, קינמון ו-2 כפות שמן זית. מפזרים חצי כמות מעל העגבניות ומשטחים. מסדרים מעל שכבה נוספת של חצילים ומעל את החצי הנותר של הטחון, מכסים ברוטב עגבניות ושכבה נוספת של חצילים. מכסים בשכבה של פירה ומעבירים לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות ל-25 דקות.
מפזרים את יתר הקשקבל וצולים בתנור 5 דקות נוספות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0