מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה. מברישים בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ומעבירים לתנור ל-20 דקות, עד להזהבה.
שלב 2
15 דקות
בסיר בינוני על להבה בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל 10 דקות עד להזהבה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות נוספות. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את העגבניות המשומרות, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי. מתבלים בקורט סוכר במידה והרוטב בעל חמיצות גבוהה.
שלב 3
12 דקות
מבשלים את תפו"א במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ-12 דקות. מסננים ומועכים, מוסיפים חלב, חמאה, חצי מכמות הקשקבל, מלח ופלפל ומערבבים.
שלב 4
25 דקות
בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה צפופה של חצילים, יוצקים מעל בנדיבות רוטב עגבניות. מערבבים את הטחון מן הצומח של טבעול עם פטרוזיליה, מלח, פלפל, קינמון ו-2 כפות שמן זית. מפזרים חצי כמות מעל העגבניות ומשטחים. מסדרים מעל שכבה נוספת של חצילים ומעל את החצי הנותר של הטחון, מכסים ברוטב עגבניות ושכבה נוספת של חצילים. מכסים בשכבה של פירה ומעבירים לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות ל-25 דקות.
שלב 5
5 דקות
מפזרים את יתר הקשקבל וצולים בתנור 5 דקות נוספות.
שלב 1
מתוך
5
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה. מברישים בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ומעבירים לתנור ל-20 דקות, עד להזהבה.
שלב 2
מתוך
5
בסיר בינוני על להבה בינונית, מטגנים בשמן זית את הבצל 10 דקות עד להזהבה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום ומבשלים תוך ערבוב 3 דקות נוספות. מגבירים ללהבה גבוהה ומוסיפים את העגבניות המשומרות, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 15 דקות עד שהעגבניות מתפרקות והנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי. מתבלים בקורט סוכר במידה והרוטב בעל חמיצות גבוהה.
שלב 3
מתוך
5
מבשלים את תפו"א במים ומעט מלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית, מבשלים לריכוך כ-12 דקות. מסננים ומועכים, מוסיפים חלב, חמאה, חצי מכמות הקשקבל, מלח ופלפל ומערבבים.
שלב 4
מתוך
5
בתבנית פיירקס בינונית מסדרים שכבה צפופה של חצילים, יוצקים מעל בנדיבות רוטב עגבניות. מערבבים את הטחון מן הצומח של טבעול עם פטרוזיליה, מלח, פלפל, קינמון ו-2 כפות שמן זית. מפזרים חצי כמות מעל העגבניות ומשטחים. מסדרים מעל שכבה נוספת של חצילים ומעל את החצי הנותר של הטחון, מכסים ברוטב עגבניות ושכבה נוספת של חצילים. מכסים בשכבה של פירה ומעבירים לתנור מחומם מראש לחום של 170 מעלות ל-25 דקות.
שלב 5
מתוך
5
מפזרים את יתר הקשקבל וצולים בתנור 5 דקות נוספות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0