המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבשר: מטגנים את הבצל כ-4 דקות על אש גבוהה לריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים כל הזמן לקבלת פירורים כמה שיותר קטנים. ממשיכים לטגן עד לייבוש כל הנוזלים.
מוסיפים 1.5 כוסות מים, קוביות עגבניות, רסק, צנוברים והתבלינים כולל אבקת המרק וממליחים (לא יותר מדי כיוון שהחציל מומלח גם הוא בשלב הטיגון).
מכסים ומבשלים כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומייבשים את הבשר מהנוזלים כמעט עד הסוף. מערבבים מדי פעם לבל יחרך. מורידים מהאש לצינון.
הכנת הרביכה (בשמל): בסיר קטן ממיסים את המרגרינה על אש קטנה ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, תוך כדי בחישה מהירה עם מקציף (או מזלג). מבשלים כ- 3 דקות. יש לשים לב שהקמח יבלע את כל המרגרינה. אם התערובת עדיין נוזלית, אפשר להוסיף עוד 1/2 כף קמח.
מוסיפים בהדרגה את מרק העוף (כחצי כוס בכל פעם) תוך כדי בחישה רצופה ומבליעים את המרק, יש להגיע למצב שהרביכה חלקה ולא נוזלית (אם היא גבישית יש להוסיף מעט מים רותחים). מורידים מהאש, מניחים להצטנן ורק לאחר מכן מוסיפים את הביצים תוך כדי בחישה רצופה.
ההרכבה: מניחים פרוסות דקות מאוד של עגבניות בצפיפות על תבנית זכוכית גדולה חסינת אש, מרוחה בשמן או מעט מרגרינה.
על העגבניות מניחים פרוסות חציל בחפיפה מעט אחד על השני, עליהם מניחים שכבת בשר שתאטום את כל החצילים, עליהם שכבת בשמל ושוב חוזרים על התהליך ללא העגבניות (ז"א שכבת חצילים, שכבת בשר, שכבת בשמל). השכבה השנייה של הבשמל צריכה להיות עבה.
מכסים את התבנית (אפשר גם עם נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור (מצב תנור לא טורבו) בחום של 180 מעלות לכ-40 דקות.
מסירים את המכסה ונותנים לבשמל להזהיב ולהשחים מעט. מוציאים מהתנור, נותנים להצטנן כעשרים דקות לפחות, פורסים ומגישים קוביות.
ניתן להגיש עם אורז או הכי טעים עם קוסקוס.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0