המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את הכבדים בתרכיז התפוחים ורוטב הבסיס למשך לילה.
מטגנים במחבת את הבצל על אש נמוכה, עד להזהבה. כשהבצל זהוב, מוסיפים גזר מגורד, שום כתוש, ג'ינג'ר ואגוזים. מטגנים הכל ביחד במשך 2-3 דקות תוך ערבוב.
מוציאים את תכולת המחבת, ושומרים בצד. מטגנים באותה המחבת את הכבדים במשך 3 דקות מכל צד.
כשהכבד מוכן, טוחנים אותו ביחד עם הירקות המטוגנים. מוסיפים מחמאה, ומעבדים למוס חלק. מעבירים לכלי מכוסה, ומכניסים למקרר להתייצבות.
הכנת הבטטות: מחממים תנור לחום גבוה, מערבבים את חומרי המשרה ומורחים על הבטטות. אופים בתנור למשך 30-45 דקות, עד שהבטטות צלויות.
הרכבת המנה: יוצקים מהמוס לכוס עד לגובה של שני שליש. מניחים פרוסת בטטה, ומעליה עוד שכבה דקה של מוס. מעליה מניחים חצי ביצה קשה, מלח ופלפל. מעטרים בגרגירי רימון וזילוף של רוטב בסיס. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0