המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר בינוני מבשלים 120 מ"ל חלב ומרשמלו על אש בינונית, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהמרשמלו נמס לגמרי. מורידים את הסיר מהאש ומעבירים את התערובת לקערה גדולה.
שוטפים היטב את התותים, מסירים את העלים הירוקים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת חלקה. מערבבים את תערובת התותים הטחונים עם החלב והמרשמלו.
מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וניל ומקפלים בעזרת מטרפה לתערובת התותים עד לקבלת מוס אחיד.
מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עגולה עם חור באמצע או לתבנית אינגלישקייק מרופדת בניילון נצמד, ומקפיאים ל-12 שעות לפחות.
מכינים ציפוי שוקולד לבן – מחממים יחד את השוקולד הלבן הקצוץ, 3 כפות חלב ו-25 גרם חמאה במיקרוגל בחום נמוך למשך דקה. מערבבים ומחממים עוד 30 שניות בחום נמוך עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. שולפים את המוס מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה מתאימה. מזגגים בציפוי השוקולד הלבן. ניתן לעטר בתותים שלמים או בסוכריות צבעוניות.
מאחסנים במקפיא עד ההגשה. *ניתן להכין בגרסת פרווה - את החלב המירו במים, את השמנת המתוקה בצמחית ואת החמאה במרגרינה. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2