המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את הסלקים. מרוקנים את תוכן הסלק, שומרים את תוכן הסלק למילוי.
חולטים את עלי המנגולד במים רותחים במשך 3 דקות.
חותכים את חלקו הקשה של עלה המנגולד ובו משתמשים לריפוד תחתית הסיר ובחלק שנשאר משתמשים למילוי.
מקלפים את הבצלים. חותכים בכל בצל חתך עמוק עד לבו.
מרתיחים מים בסיר, מניחים בהם את הבצלים ומבשלים כ 10 דקות, עד ששכבות הבצל נפרדות זו מזו.
מוציאים את הבצל ושוטפים במים קרים.
להכנת המלית - שוטפים את האורז ומסננים. מוסיפים את הבשר הקצוץ.
את תוכן הסלק קוצצים דק דק ומוסיפים.
מוסיפים מיץ מלימון אחד יחד עם שתי כפות סוכר ומערבבים.
ממלאים את הירקות (נזהרים שלא לדחוס).
למילוי עלי המנגולד - מניחים מעט מלית בקצה העלים, מגלגלים גלגול אחד, מקפלים פנימה את השוליים וממשיכים לגלגל עד הסוף.
בסיר רחב מסדרים בתחתית את שארית החלק הלבן של עלה המנגולד, ומעל מסדרים את הירקות הממולאים זה לצד זה.
מניחים בסיר את הגזרים ושאריות הירקות (סלק, מנגולד והבצל) .
מערבבים בקערה את חומרי הרוטב - מיץ לימון, 4 כפות סוכר, 2 כפות שמן, 2 כוסות מים, 2 כפות רכז רימונים או סילאן ומוסיפים לסיר.
מבשלים 20 דקות על אש גבוהה.
מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות נוספות.
מכבים ומשאירים את המכסה סגור כשעה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2