המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים את העגבניות בקערה גדולה ולשפוך לתוכה מים רותחים עד לכיסוי.
להמתין 10 דק' ולהתחיל לקלף את הקליפה - היא מתקלפת בקלות.
לחרוץ שלושה חריצים עמוקים בכל עגבנייה ולסחוט ממנה את כל המיץ החוצה.
מבשלים את העגבניות ללא המיץ. לחתוך לחתיכות גסות, לשים בסיר גדול ולפזר מעל את שיני השום. להוסיף כף אחת גדושה של פפריקה מתוקה, כף אחת של מלח ורבע כוס שמן.
להניח על להבה גבוהה עם מכסה. העגבניות מוציאות המון נוזלים ולכן הלהבה חייבת להיות גבוהה על-מנת שהנוזלים יתאדו.
חייבים להקפיד על ערבוב תכוף של כל כמה דקות כדי שהתבשיל לא יחרך וידבק לתחתית הסיר.
כשרוב הנוזלים מתאדים, מורידים את הסיר מהגז ומועכים את העבניות בממחה תפו"א, עד שמתקבל מרקם קטיפתי.
מחזירים את הסיר לגז ומוסיפים את הפלפלים ואת הפפריקה שנותרה. שופכים את השמן הנותר, תוך כדי ערבוב טוב טוב ומנמיכים ללהבה נמוכה אך שהסיר יהיה עדיין בכיריים הגדולות שבגז, לעוד עשר דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0