המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לשים בקערה עם מים רותחים עגבניות רכות ובשלות להורדת הקליפה.
לחתוך את העגבניות ללא הקליפה לקוביות גסות ולשים במסננת להורדת הנוזלים.
לטגן עם שמן בנדיבות את הגמבה האדומה (אם את רוצה חריף אז גם פלפלים חריפים).
כשהפלפלים מטוגנים להוסיף את העגבניות ואת השום בנדיבות.
בלהבה גבוהה (כך כל המיץ של העגבניות יוצא מהר) את מרסקת טוב טוב את העגבניות עם הממחה של הפירה ומעבירה ללהבה נמוכה.
לעבוד כל הזמן עם הממחה עד גמר הנוזלים של העגבניות, זה לוקח זמן.
כשאין הרבה נוזלים וסלט העגבניות מבושל, מוסיפים את התיבול: פפריקה מתוקה/חריפה. פלפל. מלח. מעט סוכר לחומציות העגבניות, (אימא שלי שמה מעט מרק עוף פרווה).
אם חסר שמן את גם מוסיפה, השמן פשוט נבלע.
ממשיכים לבשל בלהבה נמוכה עד שהסלט מטבוחה מקבל מרקם כמו של חמאה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0