המתכון הזה נוצר עבור 18 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ניתן למלא את הגביניות בתוספות אהובות (בוחרים מה שרוצים): זעתר/ זיתי קלמטה/ עגבניות שרי חתוכות לרבעים/ עלי בזיליקום טריים/ פלפל קלוי. ניתן לקשט אותן (לא חובה) ב: זעתר/קצח/שומשום/בזיליקום יבש/עלי אורגנו טריים
מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות.
מערבבים קלות את הגבינות.
פורסים את הבצק על נייר האפייה מניחים על תבנית התנור.
חותכים את הבצק לריבועים של 5 ס"מ.
מברישים את השוליים של ריבועי הבצק בביצה טרופה ושמן זית.
מניחים במרכז כל ריבוע באלכסון כף מהמלית, מוסיפים תוספות שאוהבים, מלח פלפל.
סוגרים זוג פינות נגדיות ואת הפינה העליונה מושכים ומכניסים מתחת (כדי שהבצק לא יפתח באפייה).
מברישים בביצה טרופה וכף שמן זית ומפזרים את הקישוט שבוחרים.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה.
* לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-20 דקות לפני הכנת המאפה. מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0