המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
למילוי אפשר להשתמש בכל ירק אהוב - ברוקולי, כרישה, בטטה, זוקיני, עגבניות.. הכל הולך. ניתן להכין בתבניות מיני מאפינס, או בעטרות או ברינגים.
מרתיחים מים בסיר קטן, מוסיפים 1 כפית מלח.
מבשלים את דפי הלזניה בפעימות: כל פעם 4-5 דפים.
כשהם 80% מוכנים, מוציאים מהמים ובוזקים מעט שמן זית.
מכל 2 דפי לזניה מייצרים 4 כוסיות.
כשהדפים מתקררים גוזרים כל דף ל-3, לאורך. ואז לוקחים 3-4 רצועות וחותכים למקטעים קצרים שבעצם ישמשו כתחתית לכוסיות.
מכל רצועה יוצרים טבעת ומרפדים את הכוסיות, ובתחתית מכניסים ריבוע קטן.
מסדרים ירקות חתוכים בתוך כל כוסית. קוביות בטטה, פרחי ברוקולי, קליפות זוקיני..
מערבבים את כל חומרי הרוטב - 1 ביצה, 1/2 כפית מלח, 3 כפות גבינת ריקוטה או חמד, 50 גרם פרמזן, 1/3 כוס חלב ו-1/3 כוס גבינת מוצרלה יחד לבלילה אחידה ובעדינות, בעזרת כף ממלאים כל כוסית עד לקצה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 40-50 דקות או עד השחמה יפה. מצננים, מחלצים מהתבניות וזוללים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0