המתכון הזה נוצר עבור 15 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: מכניסים את הקמח והסוכר למיקסר ומתחילים בלישה. מוסיפים מים, ביצים, שמן, אבקת אפייה, רום, ערק וקורט מלח וממשיכים בלישה. תחילה הבצק יראה דביק. אל דאגה, אתם בדרך הנכונה לבצק המושלם.
נניח למיקסר לעבד את הבצק כ-12 דקות.
בסיום העיבוד, נניח לבצק לתפוח מכוסה בצד כ-40 דקות.
לאחר ההתפחה, יש לקמח מעט את הבצק וללוש היטב עם הידיים.
נכסה שוב את הבצק ונניח לו ל-35 דקות נוספות.
נחלק נייר אפייה ל-4 ריבועים.
נחלק את הבצק ל-4 חלקים.
לבצק הראשון נוסיף ממרח לוטוס ומעט קמח. נלוש ונניח אותו בצד.
לבצק השני נוסיף ממרח שוקולד אהוב ומעט קמח. נלוש ונניח בצד.
לבצק השלישי נוסיף ריבת תות ומעט קמח. נלוש ונשים בצד.
את הבצק הרביעי נניח כמו שהוא.
נחלק כל אחד מארבעת הבצקים ל-10 עיגולים. נקמח מעט, נגלגל לכדור ונניח על נייר האפייה.
נחמם בסיר עמוק שמן המכסה כשליש מגובהו של הסיר. לשמן נוסיף חתיכת גזר, שתמנע את השחמת השמן.
נעביר את הסופגניות לסיר, כשנייר אפייה דבוק כלפי מעלה. ברגע שהצד הפנימי מזהיב, יש למשוך את הנייר תוך הפיכת הסופגנייה.
נעביר את הסופגניות למסננת לניקוז שמן.
את סופגניות הלוטוס נצפה בממרח לוטוס שחיממנו מעט ונקשט בביסקוויט לוטוס טחון.
את סופגניית השוקולד נצפה בשוקולד מריר מומס ונצפה בשבבי שוקולד.
לתוך הסופגניות הרגילות נזריק ריבת תות ונבזוק מעל אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0