מכינים בצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים מים בזרם דק תוך כדי לישה ביד, מספיק מים עד שהחומרים מתאחדים לבצק רך.
שלב 2
0 דקות
לשים את הבצק כמה דקות לבצק גמיש. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ונותנים לזה כחצי שעה-שעה לנוח.
שלב 3
0 דקות
מכינים את המלאווח: מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור עגול וחלק, מניחים את הכדורים על משטח, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה-שעה.
שלב 4
0 דקות
משמנים את משטח העבודה בנדיבות במרגרינה, ובידיים משומנות מחליקים ומשטחים עליו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מקפלים מהחלק הרחוק של העלה פס ברוחב כ-4 ס"מ על גבי העלה. בידיים, מורחים את הפס בעוד מרגרינה. מקפלים את החלק המקופל שוב על גבי העלה, ושוב מורחים מרגרינה על פס הבצק המקופל. כך מקפלים ומורחים עד סוף העלה, עד שנוצר פס ארוך וצר של שכבות קיפולי בצק עם מרגרינה ביניהם. עכשיו מעמידים את הפס על צידו ומגלגלים אותו סביב עצמו כשבלול מהודק, עד קצה פס הבצק. מניחים על מגש וממשיכים להכין כך שבלולים משאר כדורי הבצק.
שלב 5
0 דקות
עוטפים את המגש עם השבלולים בניילון נצמד ושומרים במקרר מספר שעות, אפשר כמה ימים. לשמירה ארוכה יותר ניתן להקפיא, מכוסה בניילון.
שלב 6
0 דקות
מטגנים מלאווח: מחממים מחבת על אש בינונית. משמנים במרגרינה את משטח העבודה, לוקחים שבלול בצק ובידיים משומנות במרגרינה משטחים ופותחים אותו בעדינות לעלה עגול בקוטר המחבת.
שלב 7
0 דקות
מעבירים את העלה למחבת החמה ומטגנים צד ראשון עם מכסה, עד שהמלאווח משחים בצידו התחתון. הופכים אותו בכף טיגון ומטגנים עד שגם הצד השני ישחים.
שלב 8
0 דקות
מגישים חם מהמחבת, בתוספת סחוג או סלסת עגבניות מתובלת.
שלב 1
מתוך
8
מכינים בצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים מים בזרם דק תוך כדי לישה ביד, מספיק מים עד שהחומרים מתאחדים לבצק רך.
שלב 2
מתוך
8
לשים את הבצק כמה דקות לבצק גמיש. מכסים את קערת הבצק במגבת לחה ונותנים לזה כחצי שעה-שעה לנוח.
שלב 3
מתוך
8
מכינים את המלאווח: מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים. מעצבים מכל חלק כדור עגול וחלק, מניחים את הכדורים על משטח, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה-שעה.
שלב 4
מתוך
8
משמנים את משטח העבודה בנדיבות במרגרינה, ובידיים משומנות מחליקים ומשטחים עליו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מקפלים מהחלק הרחוק של העלה פס ברוחב כ-4 ס"מ על גבי העלה. בידיים, מורחים את הפס בעוד מרגרינה. מקפלים את החלק המקופל שוב על גבי העלה, ושוב מורחים מרגרינה על פס הבצק המקופל. כך מקפלים ומורחים עד סוף העלה, עד שנוצר פס ארוך וצר של שכבות קיפולי בצק עם מרגרינה ביניהם. עכשיו מעמידים את הפס על צידו ומגלגלים אותו סביב עצמו כשבלול מהודק, עד קצה פס הבצק. מניחים על מגש וממשיכים להכין כך שבלולים משאר כדורי הבצק.
שלב 5
מתוך
8
עוטפים את המגש עם השבלולים בניילון נצמד ושומרים במקרר מספר שעות, אפשר כמה ימים. לשמירה ארוכה יותר ניתן להקפיא, מכוסה בניילון.
שלב 6
מתוך
8
מטגנים מלאווח: מחממים מחבת על אש בינונית. משמנים במרגרינה את משטח העבודה, לוקחים שבלול בצק ובידיים משומנות במרגרינה משטחים ופותחים אותו בעדינות לעלה עגול בקוטר המחבת.
שלב 7
מתוך
8
מעבירים את העלה למחבת החמה ומטגנים צד ראשון עם מכסה, עד שהמלאווח משחים בצידו התחתון. הופכים אותו בכף טיגון ומטגנים עד שגם הצד השני ישחים.
שלב 8
מתוך
8
מגישים חם מהמחבת, בתוספת סחוג או סלסת עגבניות מתובלת.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0