להכנת הפיתות - מערבבים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים, מים חמימים, מלח וסוכר, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים לשעה או עד הכפלת הנפח.
שלב 2
10 דקות
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומכדררים. מתפיחים לעוד 10 דקות.
שלב 3
5 דקות
משטחים עם היד כל כדור ומרדדים לעובי של חצי ס״מ עד ס״מ. מחממים מחבת על חום נמוך-בינוני, מניחים את הפיתות וכל 10-20 שניות הופכים צד. הפיתות לאט, לאט יקבלו צבע ויתנפחו. כשהפיתה נפוחה ובצבע יפה מוציאים.
שלב 4
30 דקות
להכנת הפלפלים – מכניסים פלפלים ירוקים חריפים לתנור לחום של 200 מעלות טורבו ל-15-30 דקות, עד שהם מקבלים צבע יפה. מוציאים, שמים בקערה ומכסים עם ניילון ל-10 דקות לאידוי. מקלפים מהם את הקליפה, קוצצים ומתבלים במעט מלח ומיץ לימון לפי הטעם. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
שלב 5
20 דקות
להכנת החציל – חותכים את החציל לקוביות, ממליחים ונותנים לו להגיר נוזלים כ-15 דקות. סופגים ממנו את המים שיצאו ומכניסים לטיגון עמוק עד קבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
שלב 6
8 דקות
להכנת הפלאפל - שמים בקערה את תוכן שקית הפלאפל, מוזגים את המים, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים וממתינים 8 דקות. מרטיבים את הידיים ומכדררים 10 כדורים (או בעזרת כלי הכנת פלאפל).
להכנת הפיתות - מערבבים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים, מים חמימים, מלח וסוכר, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים לשעה או עד הכפלת הנפח.
שלב 2
מתוך
8
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומכדררים. מתפיחים לעוד 10 דקות.
שלב 3
מתוך
8
משטחים עם היד כל כדור ומרדדים לעובי של חצי ס״מ עד ס״מ. מחממים מחבת על חום נמוך-בינוני, מניחים את הפיתות וכל 10-20 שניות הופכים צד. הפיתות לאט, לאט יקבלו צבע ויתנפחו. כשהפיתה נפוחה ובצבע יפה מוציאים.
שלב 4
מתוך
8
להכנת הפלפלים – מכניסים פלפלים ירוקים חריפים לתנור לחום של 200 מעלות טורבו ל-15-30 דקות, עד שהם מקבלים צבע יפה. מוציאים, שמים בקערה ומכסים עם ניילון ל-10 דקות לאידוי. מקלפים מהם את הקליפה, קוצצים ומתבלים במעט מלח ומיץ לימון לפי הטעם. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
שלב 5
מתוך
8
להכנת החציל – חותכים את החציל לקוביות, ממליחים ונותנים לו להגיר נוזלים כ-15 דקות. סופגים ממנו את המים שיצאו ומכניסים לטיגון עמוק עד קבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
שלב 6
מתוך
8
להכנת הפלאפל - שמים בקערה את תוכן שקית הפלאפל, מוזגים את המים, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים וממתינים 8 דקות. מרטיבים את הידיים ומכדררים 10 כדורים (או בעזרת כלי הכנת פלאפל).
הערות 0