המתכון הזה נוצר עבור 50 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מביאים לרתיחה בסיר את המרגרינה, השמן והמים. מוסיפים בבת אחת את הקמח והמלח ומערבבים במהירות בכף עץ עד שנוצר גוש בצק שנפרד בקלות מדפנות הסיר.
מעבירים למשטח עבודה ולשים מעט את הבצק עד שהוא מבריק. מצננים לטמפרטורת החדר.
מחממים בסיר על אש קטנה את כל חומרי המלית למעט אבקת הסוכר תוך בחישה בכף עץ, עד שמחית התמרים רכה. מסירים מהאש ומצננים.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של 3 ס"מ. מחזיקים כדור ביד אחת ויוצרים חור בכדור עם האצבע של היד השניה. הבצק אמור לעטוף את האצבע בשכבה דקה ככל הניתן. מוציאים את האצבע וממלאים את "אצבעון" הבצק במלית התמרים. סוגרים את החור שבבצק ומגלגלים לכדור.
צובטים את הכדורים במלקחיים המיוחדים למעמול, או באצבעות, כדי ליצור בליטות לאורכם. מנקבים בעדינות במזלג לצד הבליטות.
מניחים את המעמולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד שהם מזהיבים קלות.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. בוזקים אבקת סוכר ומאכסנים בקופסה אטומה היטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0