המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לפרוסות דקות, אבל לא עד הסוף (למעשה מכינים כמו סנדוויץ'). ניתן להשרות במים עם מעט מלח.
בקערה גדולה מערבבים את הבשר הטחון עם הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים (אם אין תבלין למפרום, שמים 1 כף כמון או חצי כפית קינמון, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון).
מוציאים את החלק הרך של החלה, סוחטים ומוסיפים פנימה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שוטפים את תפוחי האדמה ומסננים היטב.
לוקחים חופן מתערובת הבשר ומכניסים בזהירות לסנדוויץ' תפוחי האדמה.
מחממים שמן במחבת. טובלים את המפרום בשני הצדדים בקמח ולאחר מכן בביצה, ומטגנים מעט עד קבלת צבע זהוב ומוציאים לצלחת.
לאחר מכן מסדרים יפה בסיר פרוסות גזר, תפוחי אדמה ובצל אחד ליד השני, ומעליהם מניחים את פרוסות המפרום. מכינים רוטב מרסק עגבניות, מים, תבלינים (כמו ששמנו בתוך המפרום) ויוצקים בזהירות מעל, עד לכיסוי של המפרום.
מבשלים כ-60 דקות ומגישים עם קוסקוס ומסייר (חמוצים של הטריפולטאים).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0