המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הקצוות העגולים מתפוח האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו, אך לא עד הסוף (יוצרים מעין "כיס", כך שמתקבלים שני "כריכים").
קוצצים בסכין חדה את הבקר לקוביות קטנות ככל האפשר (אפשר גם במעבד מזון, אך קיצוץ בסכין נותן תוצאה טובה יותר). קוצצים גם את השומן (כדאי לקצוץ את הבקר והשומן כשהם חצי קפואים - זה מקל משמעותית על החיתוך).
מערבבים היטב בקערה בצל קצוץ, פטרוזיליה, כוסברה (לא חובה), פירורי לחם, ביצים, קימל, כמון ומלח, ביחד עם הבקר והשומן. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת המילוי.
מחממים שמן קנולה במחבת על להבה בינונית. טובלים את תפוחי האדמה בביצה הטרופה ומצפים בקמח.
מנערים מעודפי קמח ומטגנים עד השחמה מכל הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
מטגנים בסיר רחב עם מעט שמן (אפשרות: שמן קנולה ושאריות משמן הטיגון של המפרום) את הבצל, רסק העגבניות ושאריות תפוחי האדמה מהכנת ה"סנדוויצ'ים" כ-5 דקות .
מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את קציצות המפרום, מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כ-40 דקות עם מכסה סגור. בודקים מדי פעם אם נשארו מים - הרוטב צריך להיות במרקם סמיך.
סוחטים את הלימון על כל המפרום ומגישים כמנה ראשונה יחד עם חלת שבת או עם לחם אחיד, או כתוספת לקוסקוס וירקות שורש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0