המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בשלב הראשון: מרטיבים היטב את המצות ונייבש אותן על מגבת לפחות כשעתיים. המצות צריכות להיות רכות מאד ונוחות לקיפול. אם עדיין נראה לכם שהן קשות - להרטיב עוד ולייבש שוב.
גם אם הן מעט נקרעות בצדדים - זה לא נורא בכלל. העיקר שתוכלו לעבוד איתן ולגלגל אותן.
בינתיים אפשר להכין את הבשר - נטגן 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, נוסיף עוד צרור כוסברה קצוצה ונערבב היטב.
נוסיף את הבשר הטחון, נערבב כל הזמן ונשחים אותו מעט.
לאחר שהבשר "תפס קצת צבע" נוסיף תבלינים לפי הטעם - מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כרכום. נמשיך לערבב כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.
נסיר מהאש ונקרר.
לוקחים בזהירות רבה (מצות רטובות זה עניין עדין מסתבר) כל מצה, ובעזרת סכין חדה חותכים את המצה לשני חלקים. (לא תאמינו כמה תתלהבו מהרגע הזה שסוף סוף תצליחו לחתוך מצה לשני חלקים שווים). בכל חלק נמלא מעט מהמילוי, משהו כמו חצי כף.
נגלגל בזהירות את המצה. עדיף להכין מראש את כולן ורק אז לטגן.
נטבול כל מצה בביצה ונטגן בשמן עד להזהבה, אין צורך להשחים יתר על המידה שכן זה עלול לשרוף את המצה ולייבש אותה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0