בשלב הראשון: מרטיבים היטב את המצות ונייבש אותן על מגבת לפחות כשעתיים. המצות צריכות להיות רכות מאד ונוחות לקיפול. אם עדיין נראה לכם שהן קשות - להרטיב עוד ולייבש שוב.
שלב 2
0 דקות
גם אם הן מעט נקרעות בצדדים - זה לא נורא בכלל. העיקר שתוכלו לעבוד איתן ולגלגל אותן.
שלב 3
0 דקות
בינתיים אפשר להכין את הבשר - נטגן 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, נוסיף עוד צרור כוסברה קצוצה ונערבב היטב.
שלב 4
0 דקות
נוסיף את הבשר הטחון, נערבב כל הזמן ונשחים אותו מעט.
שלב 5
0 דקות
לאחר שהבשר "תפס קצת צבע" נוסיף תבלינים לפי הטעם - מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כרכום. נמשיך לערבב כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.
שלב 6
0 דקות
נסיר מהאש ונקרר.
שלב 7
0 דקות
לוקחים בזהירות רבה (מצות רטובות זה עניין עדין מסתבר) כל מצה, ובעזרת סכין חדה חותכים את המצה לשני חלקים. (לא תאמינו כמה תתלהבו מהרגע הזה שסוף סוף תצליחו לחתוך מצה לשני חלקים שווים). בכל חלק נמלא מעט מהמילוי, משהו כמו חצי כף.
שלב 8
0 דקות
נגלגל בזהירות את המצה. עדיף להכין מראש את כולן ורק אז לטגן.
שלב 9
0 דקות
נטבול כל מצה בביצה ונטגן בשמן עד להזהבה, אין צורך להשחים יתר על המידה שכן זה עלול לשרוף את המצה ולייבש אותה.
שלב 1
מתוך
9
בשלב הראשון: מרטיבים היטב את המצות ונייבש אותן על מגבת לפחות כשעתיים. המצות צריכות להיות רכות מאד ונוחות לקיפול. אם עדיין נראה לכם שהן קשות - להרטיב עוד ולייבש שוב.
שלב 2
מתוך
9
גם אם הן מעט נקרעות בצדדים - זה לא נורא בכלל. העיקר שתוכלו לעבוד איתן ולגלגל אותן.
שלב 3
מתוך
9
בינתיים אפשר להכין את הבשר - נטגן 2 בצלים קצוצים עד להזהבה, נוסיף עוד צרור כוסברה קצוצה ונערבב היטב.
שלב 4
מתוך
9
נוסיף את הבשר הטחון, נערבב כל הזמן ונשחים אותו מעט.
שלב 5
מתוך
9
לאחר שהבשר "תפס קצת צבע" נוסיף תבלינים לפי הטעם - מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, כרכום. נמשיך לערבב כל הזמן עד לאידוי הנוזלים.
שלב 6
מתוך
9
נסיר מהאש ונקרר.
שלב 7
מתוך
9
לוקחים בזהירות רבה (מצות רטובות זה עניין עדין מסתבר) כל מצה, ובעזרת סכין חדה חותכים את המצה לשני חלקים. (לא תאמינו כמה תתלהבו מהרגע הזה שסוף סוף תצליחו לחתוך מצה לשני חלקים שווים). בכל חלק נמלא מעט מהמילוי, משהו כמו חצי כף.
שלב 8
מתוך
9
נגלגל בזהירות את המצה. עדיף להכין מראש את כולן ורק אז לטגן.
שלב 9
מתוך
9
נטבול כל מצה בביצה ונטגן בשמן עד להזהבה, אין צורך להשחים יתר על המידה שכן זה עלול לשרוף את המצה ולייבש אותה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0