המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערה את הבשר הטחון, בצל, שום, פירורית זהב, ביצה, מלח ופלפל מערבבים לתערובת אחידה. מניחים לחצי שעה במקרר.
יוצרים קציצות בינוניות ומשטחים.
מחממים במחבת את השמן (חצי עמוק). מטגנים את הקציצות במשך כשתי דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת, ומניחים בקערה על נייר סופג.
במחבת עם שמן מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד שהן מזהיבות, ומעבירים לכלי עם נייר סופג.
הרכבת המקלובה: מסדרים על קרקעית הסיר שכבה של קציצות, ומעליהן שכבה של חצילים. מפזרים מעל את השום הכתוש, מסדרים מעל שכבה של פרוסות העגבניות, ומסדרים מעל בשכבה אחידה, את האורז.
מערבבים בקערית את התבלינים עם ציר המרק, ויוצקים בזהירות מעל האורז. מניחים את הסיר על כיריים, ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה לנמוכה, וממשיכים לבשל עם סיר מכוסה במשך כ-20 דקות.
מכבים את הלהבה, ומניחים לתבשיל לנוח במשך רבע שעה.
מכסים את הסיר בכלי גדול, והופכים במהירות. מקשטים בעלי פטרוזיליה קצוצים, אגוזים, ובצל ירוק. ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0