המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מורחים את כולו (עד הקצוות) בשכבה דקיקה של רוטב פיצה.
מפזרים את המוצרלה העגבניות המיובשות הקצוצות, והבזיליקום היבש באופן אחיד. אופציה לחריפות – מוסיפים מעל 1/4 כפית צ'ילי גרוס/ כמה טיפות טבסקו.
מרימים קפלים את החלק התחתון של הבצק (לרוחבו) עד האמצע (רצוי להרים יחד עם הנייר ואז להסיר), ועושים אותו הדבר עם החלק העליון (יוצרים חפיפה של כס"מ ביניהם בחיבור).
הופכים כך שחלק החיבור יהיה כלפי מטה.
מברישים בביצה טרופה ובוזקים אורגנו/בזיליקום ומעט פרמז'ן.
חותכים לפסים בעובי כ-2 ס"מ (רצוי עם גלגלת פיצה) מרווחים מעט ביניהם.
אופים כ-20 דקות או עד להזהבה.
להכנת הדיפ - מכניסים למעבד מזון לחצי דקה את העגבניות, עלי בזיליקום, מיץ לימון, שום, שמן זית, מלח ופלפל. אופציה חריפה - 1 ס"מ פלפל ירוק חריף. -
*אם אין מעבד מזון - חוצים כל עגבנייה לשניים ומגרדים כל חצי עגבנייה בפומפייה דקה (כשהחלק החתוך מוצמד לפומפייה), קוצצים היטב את הבזיליקום, מוסיפים לעגבנייה המגורדת, יחד עם יתר המרכיבים, מתבלים במלח פלפל ומערבבים.
* לתוצאה טובה יותר מומלץ להוציא את הבצק מהמקרר כ-20 דקות לפני הכנת המאפה. מתאים לאפייה בתנור בלבד. יש לוודא אפייה מלאה לפני האכילה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0