המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את הקקאו והחמאה בסיר קטן על גבי להבה נמוכה מעט, לא המסה מושלמת, תוך כדי ערבוב במטרפה. מורידים מהלהבה וממשיכים לטרוף עד למסה חלקה.
מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את ליקר הגראנד מרנייה וקליפת התפוז המגוררת. מניחים לתערובת להתקרר לגמרי. *ניתן להמיר את הגראנד מרנייה בטריפל סק או קירסאו, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
ממיסים את השוקולד המריר על גבי בן מארי בלהבה נמוכה, עם שתי כפות מים.
מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר.
מוסיפים לחלמונים התפוחים את השוקולד המומס, וטורפים רק עד תערובת אחידה. מוסיפים בתנועות קיפול את החמאה והקקאו, עד לקבלת תערובת אחידה.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומוסיפים לתערובת בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה לחלוטין.
מצפים תבניות של אינגליש קייק מצידם הפנימי בניילון נצמד, תוך כדי השארת שוליים חיצוניים רחבים. יוצקים את התערובת על תבניות האינגליש קייק.
מעבירים את התבניות המלאות במרקיז לפריזר לשמירה לטווח ארוך, או להכניסן לחצי שעה.
לאחר מכן, להעבירן לקירור רגיל למשך 8 שעות נוספות לפני הגשה.
בהגשה: הופכים את התבנית על גבי צלחת גדולה או מגש, מסירים את כיסוי הניילון ופורסים לפרוסות. מסדרים על גבי צלוחיות הגשה, מעטרים בפרי כגון תות, קיווי, אפרסק או כל פרי דומה. יוצקים מעט ליקר גראנד מרנייה, ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0