המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים קלות את הבצל בסיר עם השמן עד לגוון זהוב.
מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה והגזר ובוחשים.
בוזקים פנימה את הקמח ובוחשים.
יוצקים פנימה את המים, מתבלים במלח, בפלפל ובמרק התיבול ובוחשים.
מבשלים על אש נמוכה 45 דקות . בוחשים מדי פעם. אם יש צורך, מדללים לקראת סוף הבישול בכוס מים נוספת.
מרסקים את המרק במעבד מזון, מסננים תוך כדי מעיכה במסננת רשת, מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה.
בוחשים בלי הרף עד הרתיחה. מנמיכים מעט את האש.
מערבבים בכלי נפרד את הביצה, הקמח והמלח ומעבירים בכף או בכפית את הבלילה אל תוך המרק הרותח. מחכים 3 שניות כדי שהבצקניות תתייצבנה במרק.
בוחשים, מבשלים כ-2 דק' ומגישים מיד.
אפשר להוסיף מעט שום כתוש לפני ההגשה.
למחרת, לפני החימום, יש לדלל את המרק במעט מים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1