המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים קלות את הבצל בסיר עם השמן עד לגוון זהוב.
מוסיפים את האפונה, את תפוח האדמה ואת הגזר, ומערבבים.
בוזקים פנימה כף קמח ובוחשים.
יוצקים פנימה את המים, מתבלים במלח, בפלפל ובמרק התיבול ובוחשים.
מבשלים על אש נמוכה 45 דקות. בוחשים. אם יש צורך, מדללים לקראת סוף הבישול בכוס מים נוספת.
מרסקים את המרק במעבד מזון, מסננים תוך כדי מעיכה במסננת רשת, מחזירים את הסיר ללהבה ומביאים לרתיחה. בוחשים בלי הרף עד הרתיחה. מנמיכים מעט את האש.
מערבבים בכלי נפרד ביצה, 2 כפות קמח ומלח ומעבירים בכף או בכפית את הבלילה אל תוך המרק הרותח. מחכים 3 שניות כדי שהבצקניות תתייצבנה במרק. בוחשים ומבשלים כ-2 דק' ומגישים מיד.
אפשר להוסיף מעט שום כתוש לפני ההגשה.
למחרת, לפני החימום, יש לדלל את המרק במעט מים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0